Psychologische hulp in Woerden

Welkom op de website van Pieters Consult

 

Psychologische hulp in Woerden

Hulp zoeken bij psychische of emotionele problemen is voor de meeste van ons niet gemakkelijk of vanzelfsprekend. Wel verstandig en moedig. Een eerste belangrijke stap om de regie over je leven weer in handen te krijgen.

Op deze site willen we je een eerste indruk geven van wie wij zijn, hoe wij werken en met welke problemen je bij ons terecht kunt.

Wij hanteren in principe geen wachtlijst.

Bart Pieters is een psycholoog in Woerden

Bart Pieters

Drs. Bart Pieters is in 1986 afgestudeerd als Klinisch Psycholoog aan de Vrije Universiteit in Amsterdam. Van 1987 tot 1990 heeft hij de psychotherapie opleiding gevolgd aan de Faculteit voor Mens en Samenleving in Turnhout. Vanaf 1994 is hij in het bezit van de kwalificatie PSYCHOLOOG NIP.

  nip210_nip_psycholoog_rgb_klein     

 

Behandelmethoden

Het paard is een belangrijk onderdeel in het behandelaanbod van Pieters Consult in Woerden

Cliëntgerichte gesprekstherapie

In de cliëntgerichte psychotherapie staat de cliënt centraal. Deze ‘school’ gaat ervan uit dat de cliënt zelf het meeste weet van zijn problemen, zijn geschiedenis, zijn dromen en verlangens en zijn gevoelens. De therapeut luistert, stuurt en confronteert.

Een methode die we vooral gebruiken bij traumaverwerking is EMDR. Wil je daar meer over weten, neem dan contact met ons op.

De psycholoog in woerden gebruikt het werken met een paard als psychotherapie

Sessies met paard

Naast gesprekstherapie kun je bij ons ook sessies doen met behulp van paarden.

Je gaat samen met het paard opdrachten uitvoeren. Het paard houdt je een eerlijke spiegel voor. Zo kun je ervaren wat het effect is van wat je doet en of je daar tevreden mee bent. Dit leert je veel over jezelf en je oefent met het inslaan van nieuwe wegen. In het dagelijks leven kun je daar je voordeel mee doen.

De natuur is een belangrijk onderdeel van de psychotherapie in Woerden

Cliëntgerichte gesprekstherapie

In de cliëntgerichte psychotherapie staat de cliënt centraal. Deze ‘school’ gaat ervan uit dat de cliënt zelf het meest deskundig is op het gebied van zijn problemen, zijn geschiedenis, zijn dromen en verlangens en zijn gevoelens. De therapeut luistert, stuurt en confronteert.

De psycholoog in woerden gebruikt een paard als therapie

Sessies met paard

Een paard is een heldere spiegel van menselijk gedrag. Tijdens de therapiesessies wordt het paard niet bereden. De samenwerking die we met het paard realiseren stelt je in staat om op een directe manier feedback te krijgen over je gedrag en je intenties.

Kosten en vergoeding

Een gesprek/consult duurt ongeveer 50 minuten en kost € 90,-. 
Een aantal ziektekostenverzekeraars bieden in hun aanvullende pakketten ook vergoeding  voor psychologische hulp die niet valt in het basispakket en waar ook geen verwijzing voor nodig is. In bijzondere gevallen is er een tarief naar draagkracht mogelijk met een minimum van € 50,-.

Bel ons als je hier meer vragen over hebt.

 

Bel voor meer info 06-55545479