Voor veel problemen passende behandeling bij Pieters Consult

Op deze pagina enkele voorbeelden van de problemen waarmee je bij ons terecht kunt

Help wordt aangeboden door de psycholoog in Woerden

Burnout

Het voelt alsof je de macht over het stuur kwijt bent. Hoe leg je je omgeving uit wat je zelf niet snapt? Het voelt als een ernstige crisis. Een crisis biedt echter ook kansen op iets dat je verder brengt.

In onze praktijk kunnen we dat samen met jou onderzoeken en je op weg helpen. 

Dyslexia kan door psychotherapie behandeld worden in Woerden

Dyslexie en Beelddenken

Je hebt moeite met lezen en schrijven, maar daar heb je je op jouw manier mee gered. Soms snappen mensen je echter niet. Het lijkt alsof je op verschillende golflengtes zit. Ze zien niet wat jij ziet. Wat is dyslexie precies? Is het alleen een handicap of heeft het ook voordelen? En 'beelddenken' is dat hetzelfde?

Samen met de psycholoog ga je op zoek naar antwoorden. Antwoorden waar je iets aan hebt omdat ze gaan over jouw specifieke situatie en over jouw kwaliteiten en valkuilen.

 

Een rouwend standbeeld in de tuin van de psycholoog in Woerden

Rouwverwerking

Wat kun je niet al verliezen in het leven? Een geliefde, een vriend, een kind, een baan, je gezondheid. Maar ook een echtscheiding is een verlies, of je kinderen die het huis uit zijn. Je wilt je omgeving niet altijd belasten met jouw verdriet.

Wij zijn professionals en zijn getraind en opgeleid om te luisteren en met je mee te kijken naar dat wat zo'n pijn doet en wat je ermee moet.

De natuur helpt bij psychotherapie in Woerden

Geloofs- en levensvragen

Je zoekt een gesprekspartner voor vragen en twijfels die je hebt over je geloof. Je bent op zoek naar een plek waar je vragen kunt stellen over de zin van je leven of hoe je er meer betekenis aan zou kunnen geven. 

Als hulpverlener hebben wij geleerd om niet te oordelen, maar met een open houding samen met de client te kijken naar wat hem of haar beweegt en bezig houdt. 

Een illustratie van fobie die uitgelegd wordt door de psycholoog in Woerden

Angsten, fobieën en dwang

Je bent bang voor spinnen,of voor files en tunnels. Je bent bang om alleen te zijn. Je durft de winkel niet in. Waar ben je écht bang voor? Is angst wel zo’n slechte raadgever? Angst kan je ook verlammen en je ernstig belemmeren in je dagelijks functioneren. 

Je niet door je angst laten inpakken, maar je angsten ook niet negeren, dat is de uitdaging die we met je willen aangaan en zien wat dat voor je kan opleveren. Als je wilt kunnen we de paarden inzetten om ons hierbij te helpen.

 

Een illustratie van hersenletsel dat tijdens de psychotherapie in Woerden behandeld wordt

NAH

Niet aangeboren hersenletsel als gevolg van een ongeval, een herseninfarct of infectie kan ingrijpende gevolgen hebben voor je dagelijks functioneren. Je kunt je slecht concentreren, je bent altijd maar moe en er is niemand die jou echt begrijpt. Je zoekt hulp bij het krijgen van meer inzicht in wat er precies met je aan de hand is en wat de gevolgen zijn. Waar liggen je (nieuwe) grenzen en welke mogelijkheden heb ik nog?

Die hulp kunnen wij je bieden.

Bel ons voor meer info 06-55545479